Playmogul.no

Personlig økonomi

Personlig økonomi

Med oversikt over egen økonomi er du sterkere om noe uforutsett oppstår. Noe kommer alltid opp, som vannlekkasjer, ny bil, ikke planlagt ferie, ny sykkel eller hva som helst egentlig. Det er viktig å ha budsjett og oversikt over inntekter og utgifter. Leve innenfor økonomiske rammer er viktig.

Inntekter og utgifter

De fleste har penger som kommer inn, og går budsjett gir kontroll og hjelper med å bruke innenfor egne grenser. Hver måned består av faste utgifter som boliglån eller husleie. I tillegg er det utgifter for bil, bensin, forsikring, og kommunale avgifter. En liten post med inntekter og utgifter hjelper å ha nok for faste beløp, og sette av penger til sparing. Det fins mange gode løsninger som kan hjelp. Bedre økonomi fordi strømtjenesten din med tibber.com/no/ er betraktelig lavere. Mange områder har gode alternative betalinger og sparefunksjoner. Tips for billigere bilforsikring, strøm, studielån, kommunale avgifter, TV og kabel avtale gir ofte mer kroner tilbake til deg. Alle monner drar.

God hjelp til forbedring

Mange tilbyr rådgivning for kontroll på egne finanser. Når du har problemer med økonomi er det mange som tilbyr hjelp. Det gir trygghet og sikkerhet når dette er under kontroll. Det er bevist at stress og bekymring for disse tingene skaper store problemer. Når økonomien er ubalansert er hodet opptatt i jaget etter å ha nok. Nok for alle kostnader, og nok til at du føler deg trygg. Mange økonomiske rådgivere er klar til å hjelpe. Det finnes hjelpsom litteratur av Suze Orman og flere, som kan gir råd, tips og har lang god erfaring innen temaet personlig økonomi.

Viktige prinsipp

Lev under evne. Sånn blir økonomien sunnere og romsligere. Sett til side penger for sparing med en gang. Ikke vent til slutten av måneden når du har brukt pengene til kafe, kiosk med mer. Sparing er noe som må praktiseres inntil det blir en god vane.