Playmogul.no

4 smarte sparetips

4 smarte sparetips

Hvordan spare mer penger? Her har du noen gode tips!

1. Spis mindre kjøtt

Visste du at det er mange grønnsaker som inneholder alle de essensielle aminosyrene kroppen din trenger? Det finnes altså grønnsaker som er fullverdige proteinkilder, og ikke minst, mye billigere enn kjøtt! Bytt ut kjøttet noen dager i uka med linser og bønner. Erstatt kjøttdeigen med en miks av bønner og linser i fredagstacoen, eller lag en fantastisk Chili sin Carne. Prøv deg på en spicy gulrotsuppe med røde linser, eller rett og slett pasta med pesto og soltørket tomat. Enkelt, godt og billig! Du kan spare masse på å bytte ut kjøttet et par dager i uken.

2. Søk om refinansiering

Slik som nettbutikkene er lagt opp i dag, med stadige e-poster med fantastiske tilbud, er det lett å la seg rive med! Føler du at nettshoppingen har gått litt over styr? Har du nå flere smålån du betaler ned på? Da lønner det seg å satse på refinansiering. Det er mye bedre å få alt samlet på én regning, enn å få postkassen full av fakturaer fra ulike avsendere. Du sparer penger og får mye mer oversikt!

3. Vær forberedt på gavefronten

Er det noe som er sikkert i løpet av året, så er det at man ved ulike anledninger kommer til å gi noen gaver. Det er sikkert som banken! Ha en skuff eller hylle hjemme, som du oppbevarer gaver i. Følg med i interiørbutikkene, det er stadig tilbud! Stearinlys, servietter, et pledd i en nøytral farge, håndklær og god sjokolade, slike ting passer å gi til absolutt alle! Du kan både gjøre en god deal og slippe stress når bursdagsselskapet eller julaften nærmer seg. Vinn-vinn, altså!

4. Tenk nøye gjennom om det er verdt det.

Jobber du deltid vet du nøyaktig hva timelønnen din er, og jobber du fulltid kan du enkelt finne det ut, ved å dra frem kalkulatoren. Dette er et kjempegodt tips, fordi vi stadig finner på unnskyldninger for å kjøpe noe vi egentlig ikke trenger. For eksempel en poncho på salg til bare 199,- kroner! Trenger du en poncho? Nei, absolutt ikke. Er den kjempefin? Nei, ikke spesielt. Men den er på salg og koster jo nesten ingenting! Tenk på timelønnen din. Dersom du tjener 200 kroner i timen, tenker du at denne ponchoen er verdt en hel time faktisk arbeid? Sannsynligvis ikke.

Lykke til med sparingen!