Playmogul.no

Slik unngår du at små forbrukslån blir kostbare

Slik unngår du at små forbrukslån blir kostbare

Slik unngår du at små forbrukslån blir kostbare

Ingen forbrukerøkonom vil anbefale å ta opp forbrukslån. Dette er selvsagt på grunn av de potensielle konsekvensene som kan oppstå, dersom noen tar opp et lån de ikke klarer å betjene. Grunnen til at forbrukslån har høy rente, er at kreditor ikke har tatt sikkerhet i noe du eier. Det er altså et usikret lån. På grunn av denne risikoen er renten litt høyere.

Et smålån trenger ikke bli dyrt, om man tar noen forholdsregler. Vil du lære mer om betingelser på ulike lån? Sjekk ut Smalån.no for å lese mer om dette. I noen tilfeller kan et lite lån være helt uproblematisk, for eksempel dersom du vet du snart får tilgang på en større sum penger. Dette kan være fra skatteoppgjøret, feriepenger eller når det er halv skatt i desember. La oss si du er en hobbyfotograf som ønsker å oppgradere kameraet ditt. En fotobutikk har et godt tilbud på akkurat det kameraet du ønsker deg. Det koster vanligvis 20 000, men er satt ned til 15 000 denne dagen. Du har ikke penger, men får feriepenger om noen få uker. I denne situasjonen vet du på forhånd at du kan betjene låne, og betale det ned raskt igjen!

To tips til deg som vurderer et smålån

  • Ta kun opp lån du vet du ikke vil ha problemer med å betale raskt ned. Store forbrukslån på mer enn hva du tjener på en måned er ikke bærekraftig, og du kan fort havne i luksusfellen. Vær smart, gå gjennom økonomien din og se hvilken sum som er bærekraftig for deg å betale ned månedlig.
  • I blant når man ønsker seg noe, er det er vanskelig å vente til man har spart opp pengene. Bruk en lånekalkulator til å se hvor høy renten blir med ulik nedbetalingstid. Kanskje føler du det er verdt det, om designerkjoler blir 500 kroner dyrere enn den egentlige prisen, fordi du trenger den nå? Hva med 2500 kroner ekstra? Bestem deg forhånd, så er renten problemfri!

Flott tilbud!

Dersom du kun tar opp et smålån på noen tusenlapper, klarer de aller fleste å betjene dette. Det er ikke lånene i seg selv som er skumle, det er det å låne mer enn du klarer. Vet du at du skal bruke pengene på noe fornuftig og at du betaler tilbake innen noen få måneder? Da er et smålån et kjempegodt tilbud!