Playmogul.no

Hva dekker din innboforsikring?

Hva dekker din innboforsikring?

Hvis du er uheldig og blir utsatt for tyveri i hjemmet ditt er en god innboforsikring gull verdt å ha. Eller hvis noen stjeler sykkelen din i garasjen eller det er strømbrudd og all maten i kjøleskapet ditt blir ødelagt. Du kan også sikre deg at du får erstatning hvis datamaskinen din, mobilen eller TV eller vaskemaskin skulle bli ødelagt eller gå tapt. Det er livssituasjonen din og hvor mange familiemedlemmer som bor i boligen din som bestemmer hvilke behov du har for innboforsikringen din. Dette skal vi i denne artikkelen se litt nærmere på.

Hvilken type forsikringer trenger jeg?

Hvis du er den stolte eier av egen bolig er det i all hovedsak to typer forsikringer som er aktuelle for deg. Førstnevnte er ordinær innboforsikring som vi har beskrevet ovenfor som dekker tap eller skade av alt du måtte ha av løse eiendeler og gjenstander. Den andre typen forsikring du må ha er en såkalt husforsikring eller villaforsikring. Denne forsikringspolisen vil dekke eventuelle skader på selve boligen din. Det være seg råte eller vannskader, m.m.

Innboforsikring dekker kun innboet – ikke selvpåførte skader på selve boligen

Uansett om du leier eller eier boligen, er det uhyre viktig at du har en god innboforsikring. Alt du tar med deg av ting når du flytter inn i boligen er da dekket mot tap eller skader. Men, vær oppmerksom på at denne forsikringen ikke dekker skader som du selv har påført boligen.

Denne forsikringen dekker bare skader som er påført av andre personer, eller som følge av vannlekkasjer eller ved brann. Kostnadene for å utrede de skadene du eventuelt har påført leieboligen selv, vil bli trukket fra depositumet ditt når du sier opp leieavtalen med husverten og flytter ut av boligen.

Hvis det er du selv som står oppført som utleier av en møblert eller delvis møblert bolig/leilighet, er det like viktig å ha disse forsikringene i orden.