Playmogul.no

Investere i eiendom

Investere i eiendom

Den kanskje aller største investeringen vi gjør gjennom livet, er å kjøpe eiendom. Det er helt normalt at vi bruker helt opp til fem ganger årsinntekten vår på eiendommen. Dette gjør at det er en viktig investering som i stor grad påvirker vår private økonomi i lang tid fremover. I den sammenheng er det en del ting man bør tenke godt gjennom, og i denne artikkelen vil vi fortelle mer om eiendom som investering. Vi vi også komme med en del velmenende tips om hva som kan være lurt å gjøre.

Kjøpe oppussingsobjekt

Mange velger i dag å kjøpe eiendommer som kan kalles oppussingsobjekter. Gjennom å pusse opp boligen vil verdien på boligen naturligvis øke, og man kan få mer penger igjen for eiendommen enn man brukte på selve kjøpet og oppussingen. Dette gjør at det kan være en god investering, og det kan også være lurt for rett og slett å få det enda finere i boligen man har kjøpt. Når det gjelder innredning av boligen er det også flere gode tips, blant annet å bruke Jotex rabattkode eller å sammenligne priser fra ulike leverandører.

Utleie av eiendom

Mange tjener penger på å leie ut boligen sin. Det kan enten være at man leier ut hele boligen eller kun en del av den, for eksempel en kjellerleilighet eller en hybel. Det som er viktig å tenke på her er skattereglene. Leier man ut over 50 % av boligen vil man måtte skatte av overskuddet man får på leieinntektene. En annen viktig ting å tenke på, spesielt hvis man skal bo i boligen selv også, er det faktum at man skal dele eiendom med noen andre. Man bør derfor ta en grundig vurdering av leietakerne, slik at man finner noen man vil trives sammen med.

Kjøpe bolig – en investering i seg selv

Det å kjøpe bolig er en investering i seg selv. Grunnen til det er at man som regel tar opp et lån, som man betaler ned på. Det vil i realiteten si at man betaler til seg selv hver måned, kontra å betale til en utleier. Da går pengene ut av vinduet og man øker ikke egen formue. Det som er viktig å tenke på i den sammenheng er de månedlige kostnadene på eiendommen, og at man har en inntekt og andre utgifter som er forenlig med boligkostnadene, slik at man ikke pådrar seg for høye månedlige kostnader.

Vi har i denne artikkelen sett på hvordan kjøp av eiendom kan være en økonomisk investering, og vi håper det har gitt deg litt å tenke på.