Playmogul.no

Spar penger på julegaver

Spar penger på julegaver

Det er fullt mulig å spare penger på julegaver uten å framstå som en gjerrigknark. Du trenger ikke handle deg blakk for å tilfredsstille alle gaveønsker, og det er heller ikke alltid de dyreste gavene er de beste. Som regel er det viktigere å finne en gave som passer til mottakeren. Da blir den verdsatt, selv om den ikke koster skjorta. Her får du noen gode tips til å spare penger på julegaver.

Kjøp gaver på salg

Hvis du vet hva du skal kjøpe, er det lurt å handle gaver på salg. Du kan kjøpe dem på salg etter jul, og gjemme dem til neste år. Men da bør du være temmelig sikker på at mottakeren ikke kjøper seg noe lignende selv i løpet av kommende år. Et annet alternativ er å kjøpe gaver på sommersalg. Da er det penger å spare blant annet på klær. Eller du kan handle på tilbud før jul, for eksempel på Black Friday. Men da lønner det seg i så fall å sjekke førprisen i tiden før Black Friday. Det hender butikkene skrur opp prisen først, slik at det skal se ut som de virkelig har gitt deg et godt tilbud. Hold deg oppdatert om prisene, slik at du faktisk vet hvor mye du sparer.

Fordel utgiftene utover

En annen måte å spare penger på i desember, er å spre gaveinnkjøpene utover hele året. Alternativt kan du sette av litt penger hver måned for å handle julegaver. Da gjør ikke gavehandelen et like stort innhugg i desemberbudsjettet ditt.

Bestill gaver på internett

Ofte finner du både rimelige og morsomme gaver på internett. Hos Partyking finner du for eksempel Julegaver til hele familien, og her er det også gaver til dem du ikke vet hva du skal kjøpe til. Når du bestiller gaver på nettet, slipper du også lange køer og trengsel i butikkene, bare husk å bestille tidlig, slik at gavene rekker å komme fram til jul. Bestill gjerne nok til at du slipper å betale porto. Da sparer du noen kroner på det også. Og ikke glem å kjøpe et par julegaver til deg selv i samme slengen. Det har du fortjent.

Begrens gavekjøpet

Du kan også begrense hvor mange personer du kjøper gaver til. Kanskje du bare kjøper til barna, eller at du i hvert fall bare kjøper noe billig til de voksne. Voksne setter også pris på bruksgaver eller spiselige gaver, som ikke trenger å koste allverdens.

Spør hva folk ønsker seg

En av de enkleste måtene å spare penger på, er faktisk ved å spørre folk hva de ønsker seg. Kanskje du oppdager at de slett ikke ønsker seg kostbare ting. Og hvis de sier at de ønsker seg noe, vet du også hva du skal se etter når du er på salg.