Playmogul.no

Armbåndsurene har utviklet seg med teknologien

Armbåndsurene har utviklet seg med teknologien

Armbåndsurene har utviklet seg med teknologien

Armbåndsurene har gått en lang vei fra å være et dyrebart arvestykke festet til en sølvkjetting trygt plassert i innerlommen til å bli en liten minimobil, som kan gjøre ting bare fantasifulle science fiction-forfattere kunne drømme om for noen tiår siden. Armbåndsur har definitivt utviklet seg ettersom tiden har kommet med ny teknologi.

 

Motefenomen eller krigsutstyr
Armbåndsur er et snart hundre år gammelt motefenomen. Opprinnelig var armbåndsurene noe damene smykket seg med, men den praktiske funksjonen ble fort oppdaget og benyttet av soldatene under første verdenskrig. Å ha lommeurene gjemt inne i uniformen var svært upraktisk i krigføring. Derfor begynte soldatene å feste urene sine med en lærreim rundt håndleddene, blant annet for å kunne synkronisere angrep bedre. Denne teknikken ble brukt allerede av den tyske marinen så tidlig som i 1880-årene. I dag er armbåndsurene en viktig del av din identitet, i samme grad som valg av smykker og klesstil.

Mens chrome sport wrist watch with orange face

 

Armbåndsuret utvikler seg
De fleste av oss leser i dag tiden som fire sifre på mobilskjermen. Å lære seg klokken er ikke lenger en utfordring for barn på samme måte som det var før i tiden. Den første digitale klokken ble utviklet i 1970 av Hamilton Watch Company og var en ””Pulsar LED prototype””. De ble inspirert til å lage et digitalt armbåndsur av deres egen futuristiske oppfinnelse i science fiction filmen ””2001: A Space Odyssey””, to år tidligere. I 1972 var endelig Pulsarklokken ferdig, med 18 karat gull og LED display. Den ble solgt for 2100 dollar.

 

Tid er penger
Elisabeth den første av England fikk verdens første armbåndsur i gave, i 1571, da ble det kalt en ”armklokke”. Armbåndsurene var fra begynnelsen av ment som smykker, og det er de fortsatt i dag. Man kan få dem vakre og feminine for kvinner, mens menn kan smykke seg med store og maskuline armbåndsur. Mange menn ser armbåndsuret som en statusmåler, spesielt i forretningsverdenen. I tillegg til bilen og dressen, kan klokken være en viktig indikator på stillingen din og størrelsen på lommeboka.

 

Vår tids armbåndsur
Nå til dags har vi armbåndsur som gjør uendelig mye mer enn å vise tiden. Pulsklokker kan være et godt hjelpemiddel i treningen. De kan fortelle deg alt du trenger å vite om puls, distanse, antall brente kalorier, i tillegg til mange andre funksjoner. Dykkerur er viktig for dykkere, da denne viser dybde og er vanntett ned til flere hundre meter. Nytt på markedet nå er ””smartklokker””, med lignende funksjoner som mobiltelefonen. Gjennom samme operativsystem som mobilen har de bl.a. touchskjerm, termometer, kamera, GPS, kompass, SD-kort, Bluetooth, Wi-Fi og til og med spill.

 

Merket sier mer enn tusen ord
Skal du velge et armbåndsur som passer deg, og som viser dine arbeidskolleger og potensielle kunder at du er en betydningsfull mann, er det ofte merket på klokken som teller. De ulike merkene ønsker å signalisere ulike livsstiler. Med Rolexen har du en sterk indikator på suksess og respekt, Omega SA-klokken forbindes med atleter, OL og astronauter. En IWC er den tenkende manns klokke, en selvsikker mann uten behov for å bevise sin suksess. Cartier viser din hengivenhet til luksus, kunst og eleganse, og kongen over alle klokker, Pateken, kan du kun bære når du har oppnådd stjernestatus som businessmann.

 

Velg armbåndsuret for deg
Vi kan ikke garantere at et armbåndsur kan skaffe deg rikdom og berømmelse, men vi garanterer at du alltid vet hva tiden viser. Enten du velger en klokke for å kunne kontrollere treningen din, en klokke for å imponere kollegene eller kun som et vakkert smykke, så velg armbåndsuret som passer deg og din personlige stil.