Playmogul.no

Renover huset ditt før du selger, og få bedre pris

Renover huset ditt før du selger, og få bedre pris

Renover huset ditt før du selger, og få bedre pris

Hvis du skal selge et hus, kan det lønne seg å gjøre et par forbedringer først. Bruker du noen tusenlapper på oppussing, kan du tjene inn renoveringen mange ganger. Hvis huset nylig er renovert, vil det tiltrekke flere kjøper, spesielt dersom huset er av litt eldre dato. For de fleste vil gjerne ha et hus de kan flytte rett inn i, uten å gjøre masse arbeid selv.
De viktige rommene
Det er sjelden nødvendig å renovere hele huset, og det er heller ikke meningen at du skal totalrenovere kjøkken og bad. Mange kjøpere vil gjerne renovere badet selv, men du bør koste på et malingsstrøk, og selvfølgelig må du vaske alt, inkludert vegger og tak. Gulnete vegger og tak ser bedre ut med maling. Fjern misfarget silikon i sprekkene mellom flisene, og fyll sprekkene med ny silikon.
Grundig vask er minst like viktig på kjøkkenet om på badet. Mal gjerne skap og dører, lister og dørkarmer. Kanskje du også kan koste på et nytt gulv i stua hvis det gamle er slitt. Hvis skapdørene er dårlige, kan det være nok å bytte selve dørene, ikke skapene og hyllene. Det gjelder å ikke overdrive investeringen, for det skal helst lønne seg å renovere. Du skal ikke tape penger på det. Ikke gjør for mye, for det kan jo hende at kjøperne har en annen smak, og vil gjøre noe selv.

Young woman on her toes painting walls with an extended rollerbrush. She is in the corner of the room, lit by natural light coming from the window, ladder in foreground, plastic shield protecting the floor. Walls are light yellow, paint is rich coffee cream color. Full length vertical indoors shot with copy space.
Viktige detaljer
Når du skal selge bolig, er det ofte de små detaljene som fører til prisreduksjon. Trekk og utette vinduer er noe som blir lagt merke til, både av meklere og kjøpere. Ved å sette inn nye vinduer kan du stoppe trekken, og du kan til og med forandre inntrykket av rommet. Trekkfulle dører bør også byttes, og hvis taket er lekk, må du fikse dette før du selger boligen. Sjekk også det elektriske anlegget, og fiks eventuelle feil.
Etterisolering
Sjekk gjerne hvor huset mister varme, og etterisoler tak og vegger hvis huset er kjølig om vinteren. Dette bidrar til å skape et lunere og varmere hjem, og kan gi huset en bedre energiklasse.