Playmogul.no

Hvordan finansiere et enkeltmannsforetak

Hvordan finansiere et enkeltmannsforetak

Hvordan finansiere et enkeltmannsforetak

 

Det å starte opp en bedrift for seg selv og være sin egen sjef er en drøm mange sitter med, men det å faktisk gjennomføre det er noe færre våger. Hvis du ønsker å starte opp din egen bedrift er selvfølgelig en unik og verdifull idé utgangspunktet, men nesten like viktig – om ikke enda viktigere – er finansiering av den idéen.

Startkapital

Alle bedrifter trenger en startkapital. Før du begynner å tjene inn penger er det mange utgifter som må dekkes, som for eksempel innkjøp av utstyr, markedsføring, eventuelt leie av lokale og lignende. Hvor mye man vil trenge kommer an på hvilken type bedrift du skal etablere. Ingenting er gratis i denne verden, så det gjelder å ha satt av noen penger på forhånd og være forberedt på å gå i underskudd i starten. For mange bedrifter kan det gå et par år før man tjener penger.

Støtteordninger

Det finnes ulike støtteordninger som tilbyr tilskudd til nye bedrifter. Den meste kjente er Innovasjon Norge, som blant annet deler ut etableringsstipend. Det er absolutt verdt å søke på deres ordninger, men husk at kun en minimal prosent av deres søkere blir valgt ut. Det kan derfor være lurt å se på andre metoder.

Sparing og lån

Om du ikke blir en av de få heldige som blir tildelt tilskudd fra en støtteordning, må du ta saken i egne hender. Om du trenger litt ekstra penger, i de store eller små beløp, kan et forbrukslån være en mulighet. Det finnes også mange ordninger for dette, men det er viktig å gå for et pålitelig alternativ. Centum er Norges største finansagent som formidler lån. På https://www.centum.no/ kan du få låne inntil 500 000 kroner fra 6,99 %. Du kan også enkelt regne ut din månedskostnad ved å bruke deres forbrukslånskalkulator. Et godt alternativ om du ikke har nødvendig med sparepenger allerede spart opp.

Om du ikke ønsker å ta opp et lån, eller vil kombinere et mindre lån sammen med dine egne oppsparte penger, kan det alltids lønne seg å ta en titt hjemme etter gjenstander av verdi som kan selges. Om du har en ekstrem god businessidé er for eksempel kanskje denne mer verdt enn en ekstra bil?