Playmogul.no

Hva er viktig når du skal skaffe finansiering?

Hva er viktig når du skal skaffe finansiering?

Hva er viktig når du skal skaffe finansiering?

Diagrammer for beregninger

Det er mange som går med en drøm om å starte opp for seg selv. En liten bedrift eller firma av et eller annet slag. Det å kunne få drive med akkurat det en kan best eller synes er mest moro. Ofte begynner man forsiktig, kanskje som et enkeltmannsforetak eller et lite aksjeselskap. Det er mye som skal planlegges og ordnes før en faktisk kommer i gang. Finansiering er en av de store hindringene for mange. Det er ikke vanskelig å få til, men flere tror at det er vanskelig. Vil man for eksempel starte et aksjeselskap skalan ha minimum kr 30 000 i aksjekapital. En sum som denne er det ikke alle som kan stille med på egen hånd. Dermed legges kanskje drømmer på is, men det trenger den absolutt ikke å bli. Det finnes flere løsninger om man bare tar seg tid til å sjekke hva som er mulig.

Skaff deg oversikt!

Ved oppstart av foretaket er det en del ting en bør ha god oversikt over på forhånd. Dette for eksempel om en har tenkt å starte et aksjeselskap. Tenker man at finansiering skal skje ved at eventuelle ansatte skal kunne kjøpe seg inn gjennom aksjer eller såkalte opsjoner? nye skatteordninger er på trappene og det som kan se ut som skattefritak er på trappene. Dessverre gjelder dette kun frem til en eventuell avkastning realiseres. Er man da eier av et selskap vil den nye ordningen også utløse arbeidsgiveravgift for selskapet ved et eventuelt salg av aksjer/opsjoner fra ansatte. Dermed kan man risikere at den gevinsten man får ved å finansiere på denne måten gir større tap enn forventet. Det er foreløpig uvisst om denne nye ordningen vil tre i kraft. En gründer som starter opp et enkeltmannsforetak har ingen krav om egenkapital. Likevel vil det for mange være nødvendig med en startkapital. Derfor bør en undersøke nøye om det finnes tilskuddsordninger eller annet man kan bruke. Det er altså en god del som skal på plass innen selskapet egentlig er i gang.

Finansiering via bank

Å finne løsninger for startkapital trenger ikke være vanskelig. Det finnes en rekke banker som mer enn gjerne gir denne formen for lån. Det er i tillegg fullt mulig å bruke forbrukslån til å finansiere bedriften med ved oppstart. Det spiller ingen rolle hvilken bank du egentlig bruker. søk om forbrukslån hos Sambla eller en annen bank. Uansett hvilken bank du velger er det en del ting man bør sjekke før låneavtalen signeres. Ta en titt på lånevilkår, renter og videre. Dette må inn i budsjettet for når fremtidige nedbetalinger skal beregnes inn. Selv om rentesatsen er noe høyere på et forbrukslån har det sine fordeler. Det er ikke nødvendig å stille med sikkerhet for lånebeløpet og en får samme skattefradrag på dette som ved andre lån. Skattefradraget er for tiden 27% på alt av renter og gebyrer som betales innen skatteårets siste dag. Vurder hvilken type finansiering som vil egne seg best for den typen selskap du ønsker å starte opp.