Playmogul.no

Renover huset selv og spar penger

Renover huset selv og spar penger

This article is paid and made in collaboration with the mentioned websites in the article

Hvis du skal i gang med en renovering av huset, skal du overveie å gjøre en del av det selv. Her er det nemlig mange penger du kan spare, bare du er litt praktisk anlagt. Eksperter innenfor bransjen mener nemlig, at du kan spare opptil 25–50% av kostnaden hvis du gjør jobben selv fremfor å sette den bort til profesjonelle håndverkere.

 

Prisen varierer selvfølgelig litt, og avhenger av hva det er du skal renovere. Noen ting, slik som faste el- og VVS- installasjoner skal du uansett ha sertifiserte håndverkere til å gjøre.

 

Lag et budsjett

Det er viktig at du lager et realistisk budsjett, og en prioritert liste over hva som er viktigst, samt når det skal være ferdig. Lag en arbeidsplan, og sett av noen arbeidsdager i kalenderen, som du fullstendig dedikerer til prosjektet. Hvis du har noen venner og familie som kan hjelpe, skal du virkelig benytte deg av det. All hjelp er god hjelp.

Budsjettet skal ha nok luft til uventede utgifter. Dette er spesielt viktig hvis du skal låne penger til prosjektet, slik at du vet hvor mye du faktisk blir nødt til å låne.

 

Spør de som vet

Større byggemarkeder, som for eksempel Bauhaus, gir gode råd og vink til dem som skal i gang med oppussingsprosjekter. Hjemmesidene er proppet med informasjon og inspirasjon, og du finner råd til nesten alle former for gjør-det-selv-prosjekter. Internettet er i det hele tatt et godt sted å søke veiledning, tips og råd.

 

Ha kontroll på byggetillatelsene

Det er regler for hva du selv kan gjøre hvis du skal i gang med noe som har med kloakk, elektrisitet og VVS. Hvis du er i tvil, så er det en god idé å sjekke kommunens hjemmeside. Her kan du dessuten se hvilke byggetillatelser du skal ha, når du renoverer og eventuelt bygger ut der hjemme.

 

Finn gode materialer

I de største byggemarkedene finner du alltid konkurransedyktige priser på de mest alminnelige byggematerialene og verktøy. Hvis du går på nettet, kan du finne spesialiserte produkter med store rabatter, hvis du bare har litt tålmodighet og har ork til å lete litt.

 

Som sagt, så skal du benytte deg av de større byggemarkedene som Bauhaus hvis du er i ferd med å starte på et renoveringsprosjekt. I tillegg til gode råd, gode materialer, spesialiserer de seg også på godt verktøy til folk som deg og meg. Det er alltid en type verktøy man står og mangler, når man skal til med byggeriet, og så er det godt å vite at det er noen som har massevis av verktøy å velge i mellom. Se utvalget her.