Playmogul.no

Elektronikk

Elektronikk

I denne artikkelen skal vi snakke om elektronikk. Vi skal først og fremst gi en hyllest til den historiske hendelsen da elektrisitet ble oppfunnet og brukt til noe praktisk. Deretter skal vi gå gjennom alle de forskjellige hendelsene som har ledet oss i en tidsepoke hvor elektroniske produkter faktisk har blitt veldig billige. Vi skal også se litt på hvordan denne teknologien muligens kommer til å utvikle seg fremover og hvilke konsekvenser dette kommer til å ha for oss som bor i denne moderne verden.

Elektrisitet

Du var kanskje ikke klar over at elektrisitet var et kjent fenomen allerede fra oldtiden. Det har lenge vært en bevist forståelse over at det var noe usynlig som foregikk mellom forskjellige gjenstander, men som ikke helt kunne påvises. Etter hvert som teoriene ble mer og mer nøyaktige og utvidede så kom Ampère og Faraday med den første elektroniske motoren, som ble brukt til industrielle formål. Det var her vi faktisk begynte å få nokså god kontroll over elektrisitet. Spesielt i den grad at vi kunne bruke den til noe annet en å bare skape lys.

På grunn av de forskjellige industrielle og teknologiske revolusjonene så har du nå i dag anledning til å bære rundt på en bærbar datamaskin som vi kaller mobiltelefoner. Husk at når du bruker er iphone lader til å lade opp mobilen din så fyller du faktisk opp et batteri med elektroner. De forskjellige gradene i Volt og Ampere er med på å bestemme hva slags signaler som blir sendt i selve telefonen. Vi prøver også å skape et skille mellom strøm som har som formål å sende signaler, og strøm som har til formål å gjøre tyngre arbeid.

Teknologisk revolusjon

Det har vært flere teknologiske revolusjoner over de siste årene. Den viktigste utviklingen var utviklingen av mikroprosessorer fordi dette tillater oss å sende mer sofistikerte signaler og utførelser gjennom en krets. Husk at når vi snakker om en datamaskin så dreier det seg her kun om forskjellige signaler som reiser rundt gjennom kretsen og deretter blir oversatt av en programvare til å gjøre denne koden om til noe som mennesker kan kommunisere med.

Programvaren på datamaskinen du leser dette på oversetter rett og slett denne binære koden til noe du kan lese og forstå. Snart står vi kanskje ovenfor en ny teknologisk utvikling som kan endre hele verden på mange forskjellige måter.

Det vi kaller en bit er egentlig en samling av to forskjellige signaler av (0) og på (1). I en rekke som for eksempel 0110 så utgir dette en eller annen kode som har en betydning. En kvantedatamaskin jobber derimot med flere variabler. En kvantebit ikke satt sammen av enten av eller på. De eksisterer faktisk som både på og av samtidig. Dette kan være vanskelig å forstå, men effekten av slik oppfinnelse kommer til å eskalere teknologien til ekstreme høyder. En vanlig datamskin har ikke en sjanse til å beskytte informasjon fra en kvantedatamaskin.